Minder zakelijke dienstverleners positief over verwachte omzet

Het aantal ondernemers in de zakelijke dienstverlening dat verwacht dat de omzet in de komende drie maanden zal stijgen was in mei groter dan het aantal dat een afname voorziet. Het verschil was echter minder groot dan in de voorafgaande maand. Het saldo kwam in mei uit op +12 procent, tegen +22 procent in april.

Het oordeel van de zakelijke dienstverleners over het economisch klimaat verbeterde verder. De verwachtingen van de ondernemers over de toekomstige werkgelegenheid waren voor het eerst in anderhalf jaar positief. Het aantal zakelijke dienstverleners dat verwachtte de komende drie maanden meer personeel in dienst te hebben was in mei iets groter dan het aantal dat een afname van de personeelssterkte voorzag. Het saldo bedroeg +3 procent.

De stemming in de uitzendbranche is in korte tijd sterk verbeterd. De ondernemers waren in mei zeer optimistisch over de verwachte ontwikkeling van hun omzet, de toekomstige personeelssterkte en het economisch klimaat.

Bij de ontwikkelingen en verwachtingen in de zakelijke dienstverlening kunnen seizoeneffecten een rol spelen. Vanwege de beperkte lengte van de reeksen wordt hier nog niet voor gecorrigeerd.

Verwachte omzet zakelijke dienstverlening

Verwachte omzet zakelijke dienstverlening

Meer cijfers staan in het dossier Conjunctuur.