Omzet detailhandel wederom lager

De detailhandel behaalde in februari ruim 3 procent minder omzet dan in februari 2009. De prijzen waren 1 procent hoger; daarmee was het volume ruim 4 procent kleiner. Februari was de dertiende maand op rij waarin de omzet van de detailhandel lager was dan een jaar eerder.

In de non-foodsector lag de omzet ruim 5 procent onder het niveau van februari 2009. Bij winkels in doe-het-zelfartikelen was de afname met 11,5 procent het grootst. Ook winkels in huishoudelijke artikelen werden geconfronteerd met een forse omzetdaling. Drogisterijen wisten daarentegen een hogere omzet te realiseren dan een jaar eerder.

In de foodsector lag de omzet bijna 1 procent lager. De omzet van de supermarkten was gelijk aan die in februari 2009, de speciaalzaken in voedingsmiddelen behaalden ruim 6 procent minder omzet.

Ondanks hogere brandstofprijzen behaalden de tankstations in februari ruim 1 procent minder omzet dan een jaar eerder. De omzet van tankstations is goed voor circa een tiende deel van de totale detailhandelsomzet.

De in dit bericht gepubliceerde cijfers zijn bijgesteld ten opzichte van het op 15 april 2010 gepubliceerde bericht over de detailhandel in februari. De cijfers zijn bijgesteld op grond van de meest recente gegevens.

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Handel en Horeca.