Zakelijke dienstverleners blijven optimistisch

Het aantal ondernemers in de zakelijke dienstverlening dat verwacht dat de omzet in de komende drie maanden zal stijgen was in april groter dan het aantal dat een afname voorziet. Wel was het verschil iets minder groot dan een maand eerder. In april kwam het saldo uit op +22 procent, tegen +25 in maart.

Het oordeel over het economisch klimaat verbeterde voor de zesde maand op rij. Ook over de toekomstige werkgelegenheid in hun branche waren de zakelijke dienstverleners in april minder negatief dan een maand eerder. Het aantal ondernemers dat verwachtte dat de personeelssterkte in de komende drie maanden zal toenemen was ongeveer even groot als het aantal dat een afname voorzag.

Bij de ontwikkelingen en verwachtingen in de zakelijke dienstverlening kunnen seizoeneffecten een rol spelen. Vanwege de beperkte lengte van de reeksen wordt hier nog niet voor gecorrigeerd.

Verwachte omzet zakelijke dienstverlening

Verwachte omzet zakelijke dienstverlening

Meer cijfers staan in het dossier Conjunctuur.