CBS-Persprijs 2009 uitgereikt  aan Marcel van Dam en Hans Heijnen (VARA) voor de documentaire "De Onrendabelen"

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft op 8 maart de CBS-Persprijs 2009 uitgereikt aan  Marcel van Dam en Hans Heijnen (VARA) voor de documentaire "De Onrendabelen". De CBS-Persprijs is een initiatief van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS produceert statistische informatie om een bijdrage te leveren aan de effectiviteit van maatschappelijke discussies over een breed scala van onderwerpen. Het CBS bekroont met de CBS-Persprijs de journalist die in 2009 aansprekende onderwerpen heeft gepubliceerd waarbij gebruik is gemaakt van CBS informatie.

De CBS-Persprijs bestaat uit een wisseltrofee en een geldbedrag van 2500 euro.

Directeur-generaal Gosse van der Veen van het CBS looft Marcel van Dam en Hans Heijnen (VARA) met de documentaire "De Onrendabelen" voor de manier waarop zij er in geslaagd zijn statistische informatie goed geanalyseerd en geïnterpreteerd te verwerken in een bekijkenswaardige journalistieke productie. Het CBS is zich bewust van de rol die onafhankelijke en juiste berichtgeving speelt in onze samenleving. Media vervullen hierin een zeer belangrijke rol en daarom is het gebruik, de kwaliteit en de juiste toepassing van CBS informatie in journalistieke producties van groot belang. De CBS- Persprijs is een erkenning aan journalisten die in hun publicatie hieraan een bijdrage hebben geleverd.

De andere twee genomineerden voor de CBS-Persprijs 2009 waren Jan Meeuws en Merel Thie (NRC-weekblad) voor het artikel "De Misdaadparadox en Jelte Wiersma (Elsevier) voor het artikel "Zo jong nog en toch al zo verstandig."

Voor meer informatie: www.cbs.nl/persprijs

 

Downloads