Nieuwe voorzitter Centrale Commissie voor de Statistiek

Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken heeft mevrouw mr. Inge Brakman (48) benoemd tot voorzitter van de Centrale Commissie voor de Statistiek (CCS) per 1 januari a.s.

De CCS is toezichthouder van het CBS en stelt het statistisch programma van het CBS vast. Daarnaast heeft zij taken op het gebied van de statistische informatievoorziening van de overheid.

Mevrouw Brakman was tot april dit jaar voorzitter van het Commissariaat voor de Media, de externe toezichthouder voor publieke- en commerciële omroepen. Eerder was zij lid van het College van het Commissariaat voor de Media. Van 1989 tot 1999 was ze secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

Op dit moment is zij specialist op het gebied van Media, Toezicht en Bestuur. Zij is onder andere Commissaris bij Fortis Bank Nederland, en lid van de raad van toezicht van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en van Staatsbosbeheer. Ze is vicevoorzitter van De Baak managementcentrum VNO-NCW.

Mevrouw Brakman volgt in deze functie de heer mr. J.N. van Lunteren op die acht jaar deel heeft uitgemaakt van de CCS, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter. De benoeming geldt voor een eerste termijn van 4 jaar.

Downloads