620 faillissementen

In september 2009 werden 620 faillissementen van bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) uitgesproken. Dit zijn er ruim 100 meer dan in augustus dit jaar. Vergeleken met september 2008 verdubbelde het aantal faillissementen bijna.

Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren. Voor een beter beeld van de ontwikkeling wordt daarom doorgaans gekeken naar de ontwikkeling van het voortschrijdend driemaandsgemiddelde van het aantal faillissementen.

In september lag het voortschrijdend driemaandsgemiddelde voor de zesde maand op rij rond de 600. Het driemaandsgemiddelde kwam uit op 595, tegen 621 in augustus.

Faillissementen van bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken)

Faillissementen van bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken)

Meer cijfers staan op de themapagina Veiligheid en recht.