Omzet industrie blijft laag

De ondernemers in de industrie behaalden in juli 24 procent minder omzet dan een jaar eerder. De afname ligt in dezelfde orde van grootte als die in de eerste zes maanden van dit jaar. De lagere omzet in juli komt voor drie vijfde deel door lagere afzetprijzen.

Alle branches behaalden in juli minder omzet. In de transportmiddelenindustrie liep de omzet met ruim 40 procent het meest terug. Ook de aardolie-, chemische, rubber- en kunststofproducten industrie en de basismetaal- en metaalproductenindustrie  hadden een grotere omzetdaling dan gemiddeld in de industrie. De voedings- en genotmiddelenindustrie kende met 6 procent de kleinste afname.

De afname van de omzet op de buitenlandse markt was met 28 procent een stuk groter dan de19 procent op de binnenlandse markt.

Omzet industrie 

Omzet industrie

Meer cijfers staan op de themapagina industrie en energie