Omzet horeca daalt 5,8 procent

  • Omzetdaling hotels en cafés opnieuw het grootst
  • Omzet cafetaria’s ongewijzigd

De omzet van de horeca is in het tweede kwartaal van dit jaar 5,8 procent lager uitgekomen dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De prijzen stegen gemiddeld met 1,9 procent. Het omzetvolume nam met 7,6 procent af. De volumedaling is iets kleiner dan vorig kwartaal. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Hotels en cafés presteerden ook in het tweede kwartaal het slechtst van alle horecabranches. Hotels boekten een omzetverlies van 10,4 procent. Sinds het begin van de reeks, in 1993, is een dergelijk grote omzetdaling in geen enkel kwartaal waargenomen. Ook de omzet van cafés is opnieuw fors afgenomen. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2008 daalde de omzet met 9 procent. De prijzen stegen met 4,7 procent. Het omzetvolume daalde met 13,1 procent.

Het omzetvolume van cafetaria’s daalde in het tweede kwartaal met 1,9 procent. De prijzen stegen met 2,1 procent. Daardoor bleef de omzet van cafetaria’s vrijwel gelijk aan die van het tweede kwartaal 2008.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.

Downloads