Omzet industrie blijft laag

De ondernemers in de industrie behaalden in juni 25 procent minder omzet dan een jaar eerder. De afname ligt in dezelfde orde van grootte als die in de eerste vijf maanden van dit jaar. De lagere omzet in juni komt voor ruim de helft door lagere afzetprijzen.

Alle branches behaalden in juni minder omzet. In de aardolie-, chemische, rubber- en kunststofproducten industrie liep de omzet met 37 procent het meest terug. Deze branche kende de grootste daling van de afzetprijzen vergeleken met een jaar eerder. Ook de basismetaal- en metaalproductenindustrie en de transportmiddelenindustrie hadden een grotere omzetdaling dan gemiddeld. De voedings- en genotmiddelenindustrie kende met 9 procent de kleinste afname.

De afname van de omzet op de buitenlandse markt was vrijwel even groot als die op de binnenlandse markt.

Omzet industrie

Omzet industrie

Meer cijfers staan op de themapagina industrie en energie.