Werkloosheid stijgt sneller

  • Fors meer werklozen
  • Nu ook meer vrouwen werkloos

In de periode februari-april 2009 waren gemiddeld 360 duizend personen werkloos. Dit komt overeen met 4,6 procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder was dit nog 4,2 procent. Zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

De voor seizoen gecorrigeerde werkloosheid kwam in de periode februari-april 2009 uit op 338 duizend personen, 18 duizend meer dan de vorige driemaandsperiode. De stijging van de werkloosheid is groter dan in voorgaande maanden.

De werkloosheid is inmiddels 34 duizend hoger dan een jaar geleden. De werkloosheid onder mannen nam in een jaar tijd toe met 26 duizend en onder vrouwen met 8 duizend. Het is nu voor het eerst in ruim drie jaar dat er meer vrouwen werkloos zijn dan een jaar eerder.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.