Minder uitzenduren

Het aantal uitzenduren daalde in het vierde kwartaal met bijna 3 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2008. Het voor seizoeninvloeden gecorrigeerde indexcijfer van het aantal uitzenduren fase A (2000=100) kwam uit op bijna 117, tegen 120 een kwartaal eerder. In het derde kwartaal daalde het aantal uitzenduren in deze fase al met ruim 4 procent ten opzichte van het voorafgaande kwartaal. Dat was toen de eerste afname in ruim vier jaar.

Tot fase A behoren uitzendkrachten die voor de uitzendorganisatie werken op contractbasis, zonder regulier dienstverband. In fase A is het voor beide partijen, werkgever én werknemer, gemakkelijker om het werk te beëindigen dan in de daaropvolgende fasen B en C. Het aantal uitzenduren in fase B en C nam nog wel iets toe. Het totaal aantal uitzenduren was in het vierde kwartaal echter lager dan in het voorgaande kwartaal.

Ten opzichte van een jaar eerder was het aantal uitzenduren in fase A ruim 5 procent lager. Het totaal aantal uitzenduren was vrijwel even groot als in het vierde kwartaal van 2007.

Uitzenduren fase A

Uitzenduren fase A

Meer cijfers staan in het dossier Conjunctuur.