Minder omzet detailhandel

De ondernemers in de detailhandel behaalden in november vorig jaar 1,4 procent minder omzet dan een jaar eerder. De prijzen waren 2,6 procent hoger. Het volume was bijna 4 procent kleiner.

De omzetgroei is negatief beïnvloed door de samenstelling van de koopdagen. November 2008 had een donderdag en een vrijdag minder en een zaterdag en een zondag meer dan november 2007. Na correctie hiervoor kwam de omzet ongeveer 1 procent hoger uit dan een jaar eerder.

De omzet van de non-foodsector was 2,5 procent lager dan in november 2007. In alle non-food-branches werd een lagere omzet behaald. De afname was het grootst bij de drogisterijen en de doe-het-zelfwinkels. De prijzen van door de non-foodsector verkochte artikelen waren 1 procent hoger dan een jaar eerder.

De omzet van de winkels in de foodsector was ongeveer even hoog als in november 2007. De door de foodsector verkochte artikelen waren meer dan 5 procent duurder dan een jaar eerder.

De in dit bericht gepubliceerde cijfers zijn bijgesteld ten opzichte van het op 15 januari 2009 gepubliceerde bericht over de detailhandel in november. De bijstellingen zijn een gevolg van nieuwe en meer uitgebreide informatie.

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Handel en Horeca.