Meer omzet detailhandel

De ondernemers in de detailhandel behaalden in oktober ruim 5 procent meer omzet dan een jaar eerder. De samenstelling van de koopdagen was echter gunstiger dan in oktober 2007. Na correctie voor dit effect bedroeg de toename van de omzet ongeveer 2 procent. De prijzen waren 2,6 procent hoger. Het volume was dan ook een half procent kleiner dan in oktober 2007.

De winkels in de foodsector boekten 10,5 procent meer omzet. Deze toename kwam geheel voor rekening van de supermarkten. De door de foodsector verkochte artikelen waren meer dan 5 procent duurder dan een jaar eerder.

De omzet van de non-foodsector was bijna 3 procent hoger dan in oktober 2007. De toename van de omzet was het grootst bij de drogisterijen. De prijzen van door de non-foodsector verkochte artikelen waren bijna 1 procent hoger dan een jaar eerder.

De in dit bericht gepubliceerde cijfers zijn bijgesteld ten opzichte van het op 11 december 2008 gepubliceerde bericht over de detailhandel in oktober. De bijstellingen zijn een gevolg van nieuwe en meer uitgebreide informatie.

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Handel en Horeca.