Omzet detailhandel iets hoger

De detailhandel behaalde in augustus ruim 1 procent meer omzet dan een jaar eerder. De omzetontwikkeling is negatief beinvloed door een minder gunstige samenstelling van de koopdagen. Na correctie voor dit effect komt de omzetgroei uit op bijna 3 procent. De verkochte artikelen waren 2,5 procent duurder. Het volume was, gecorrigeerd voor verschillen in koopdagen, iets hoger dan een jaar eerder.

De winkels in de foodsector realiseerden in augustus ruim 4 procent meer omzet. De prijzen waren ruim 5 procent hoger. De omzet van de non-foodsector was nauwelijks hoger dan een jaar eerder. Hier waren de prijzen bijna 1 procent hoger. De winkels in huishoudelijke artikelen zagen hun omzet met ruim 7 procent flink stijgen.

Met 59 procent hadden de winkels in de non-foodsector in 2007 het grootste aandeel in de omzet van de detailhandel. Winkels in voedings- en genotmiddelen droegen 36 procent bij. Het aandeel van de detailhandelaren zonder winkel, zoals postorderbedrijven en markthandelaren, was met 5 procent relatief bescheiden.

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Handel en Horeca.