Juni slechte maand voor detailhandel

De detailhandel boekte in juni 4 procent minder omzet dan een jaar eerder. Deze daling is te wijten aan een ongunstig koopdagpatroon. Juni 2008 telde een vrijdag en een zaterdag minder dan juni 2007. Dit zijn belangrijke koopdagen. Na correctie voor dit negatieve effect, resteert een lichte omzetgroei. Wel was er een lichte daling van het verkochte volume.

Mede door het ongunstige koopdagpatroon, kampten alle onderscheiden branches in zowel de food- als de non food-sector met flinke omzetverliezen. De supermarkten presteerden nog het best. Zij verkochten ruim 1 procent minder.

De in dit bericht gepubliceerde cijfers zijn bijgesteld ten opzichte van het op 19 augustus 2008 gepubliceerde bericht over de detailhandel in juni. De bijstellingen zijn een gevolg van nieuwe en meer uitgebreide informatie.

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Handel en Horeca.