Ruim 3,6 miljoen mensen op de camping in Nederland

In 2007 verbleven 3,6 miljoen mensen op een Nederlandse camping. Dat aantal is sinds 2000 nagenoeg niet veranderd. Alleen 2003 was door de warme en droge zomer een uitzondering. Toen kampeerden er maar liefst 4 miljoen gasten in Nederland.

Campinggasten in Nederland

Campinggasten in Nederland

Driekwart Nederlanders

Het merendeel van de campinggasten zijn Nederlanders. Hun aandeel ligt al jaren tussen de 74 en 78 procent. Ook onveranderd is dat van de buitenlandse kampeerders meer dan de helft afkomstig is uit Duitsland. In 2007 was 57 procent van de buitenlandse bezoekers Duitser. Op de tweede plek volgden de Belgen met 10 procent en daarna de Fransen en de Britten met respectievelijk 8 en 7 procent.

Buitenlandse campinggasten in Nederland

Buitenlandse campinggasten in Nederland

Verblijf op de camping minder dan een week

Campinggasten uit Nederland brengen sinds 2000 gemiddeld 6,5 nacht op een camping door. Kampeerders uit andere landen verblijven meestal korter, gemiddeld 4,6 nacht per campingbezoek.

Campings aan de kust populair

Campings in Noord-Holland en Zeeland worden het meest bezocht. In 2007 verbleven in die provincies elk 17 procent van de campinggasten. Ook de provincie Gelderland is populair bij de kampeerders. Hier overnachtte 15 procent van de gasten.

Aandeel campinggasten per provincie, 2007

Aandeel campinggasten per provincie, 2007

Jamilja van der Meulen