Witgoed en klein huishoudelijke apparatuur goedkoop in Nederland

Witgoed en klein huishoudelijke apparatuur was in 2007 in Nederland 8 procent goedkoper dan gemiddeld in de EU-27. Nederland behoort samen met het Verenigd Koninkrijk en Duitsland tot de goedkopere West-Europese landen wat betreft producten als koelkasten, wasmachines, koffiezetapparaten en strijkijzers. In Bulgarije is witgoed en klein huishoudelijke apparatuur het goedkoopst, in Malta en de Scandinavische landen het duurst.

Prijsniveau witgoed en klein huishoudelijke apparatuur, 2007

Prijsniveau witgoed en klein huishoudelijk apparatuur, 2007

De Nederlandse prijzen voor consumentenelektronica lagen in 2007 dicht bij het gemiddelde van de EU. In de meeste landen wijken de prijzen overigens niet meer af dan 10 procent van het EU-gemiddelde. Audio- en videoapparatuur, fotoapparatuur, pc’s, opslagmedia en voorbespeelde media zijn het duurst in Denemarken, Finland en Ierland. In Bulgarije, Tjechië en Polen is consumentenelektronica het goedkoopst.

Prijsniveau consumentenelektronica, 2007

Prijsniveau consumentenelektronica, 2007