Aantal faillissementen blijft laag

In april 2008 werden bijna 320 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dit zijn er bijna 60 meer dan in maart dit jaar. Vergeleken met april 2007 waren er bijna 30 faillissementen meer.

Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren. Voor een betere kijk op de ontwikkeling wordt daarom doorgaans gekeken naar de ontwikkeling van het voortschrijdend driemaandsgemiddelde.

Het voortschrijdend driemaandsgemiddelde van het aantal faillissementen kwam in april uit op 290, bijna 10 hoger dan in maart dit jaar. Het aantal faillissementen blijft daarmee op een laag niveau.

Faillissementen van bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken

Faillissementen van bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken)

Meer cijfers staan op de themapagina Veiligheid en recht.