Werkloosheid opnieuw gedaald

In de periode februari – april waren, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 308 duizend personen werkloos. Dit zijn er 6 duizend minder dan in de periode januari – maart 2008.

In het afgelopen halfjaar daalde de werkloosheid met ongeveer 3 duizend per maand. In de eerste helft van 2007 nam het aantal werklozen nog af met gemiddeld 7 duizend per maand. Het tempo van de daling is dus wat teruggelopen.

De werkloosheid lag 49 duizend personen lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Al bijna tweeënhalf jaar zijn er iedere driemaandsperiode minder werklozen dan in dezelfde periode een jaar eerder. De werkloosheid is het meest afgenomen onder de 25-44-jarigen. Ongeveer driekwart van de totale afname betreft deze groep. Ook waren er minder jongeren en 45-plussers werkloos dan een jaar eerder.

In de periode februari – april was gemiddeld 4,2 procent van de beroepsbevolking werkloos. Een jaar eerder was dit nog 5,0 procent. Het werkloosheidspercentage onder vrouwen lag, zoals gebruikelijk, hoger dan onder mannen. Van de mannelijke beroepsbevolking was 3,6 procent werkloos tegen 5,1 procent van de vrouwen.

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Meer cijfers staan op de themapagina Arbeid en sociale zekerheid.