Aantal vacatures iets gedaald

Het aantal vacatures is in het eerste kwartaal van 2008 iets gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Eind maart stonden er 242 duizend vacatures open. Dit zijn er 7 duizend minder dan een kwartaal eerder. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoeneffecten.

Het aantal vacatures blijft op een hoog niveau. Eind september 2007 was er een recordaantal vacatures: 253 duizend. Sindsdien is het aantal licht gedaald.

Vergeleken met een jaar eerder was het aantal vacatures in het eerste kwartaal nog steeds hoger. Bedrijven met 100 of meer werknemers telden eind maart 10 duizend openstaande vacatures meer en middelgrote bedrijven 4 duizend meer. Bij kleine bedrijven - met minder dan 10 werknemers - waren er juist minder openstaande vacatures dan een jaar eerder.

De dynamiek op de arbeidsmarkt was, voor het eerst in vier jaar, kleiner dan een jaar eerder. In het eerste kwartaal ontstonden 275 duizend vacatures. Dit zijn er 18 duizend minder dan in dezelfde periode van 2007. Het aantal vervulde vacatures kwam uit op 266 duizend en was 9 duizend kleiner dan een jaar eerder.

Vacatures, seizoengecorrigeerd

Vacatures, seizoengecorrigeerd

Meer cijfers staan op de themapagina Arbeid en sociale zekerheid.