Aantal faillissementen blijft laag

In maart 2008 werden bijna 260 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dit zijn er bijna 40 minder dan in februari dit jaar. Vergeleken met maart 2007 waren er ruim 10 faillissementen minder.

Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren. Voor een betere kijk op de ontwikkeling wordt daarom doorgaans gekeken naar de ontwikkeling van het voortschrijdend driemaandsgemiddelde.

Het voortschrijdend driemaandsgemiddelde van het aantal faillissementen kwam in maart uit op 282, 10 hoger dan in februari dit jaar. Het aantal faillissementen blijft daarmee op een laag niveau. 

Faillissementen van bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken)

Faillissementen van bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken)

Meer cijfers staan op de themapagina Veiligheid en recht.