Werkloosheid iets gedaald

In de periode januari – maart waren er, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 310 duizend personen werkloos. Dit zijn er 4 duizend minder dan in de periode december 2007 – februari 2008. Deze daling volgt op drie perioden waarin de werkloosheid ongewijzigd op 314 duizend bleef.

De werkloosheid ligt 65 duizend personen lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Al bijna tweeënhalf jaar zijn er iedere driemaandsperiode minder werklozen dan in dezelfde periode een jaar eerder. In het afgelopen jaar is de werkloosheid het meest afgenomen onder de 25-44-jarigen. Ongeveer twee derde van de totale afname zit in deze groep. Ook waren er minder jongeren en 45-plussers werkloos dan een jaar eerder. Bij vrouwen was de afname van de werkloosheid het afgelopen jaar groter dan onder mannen. Wel zijn er nog steeds meer vrouwen werkloos dan mannen.

In de periode januari – maart was gemiddeld 4,4 procent van de beroepsbevolking werkloos. Een jaar eerder was dit nog 5,3 procent. Het werkloosheidspercentage onder vrouwen lag hoger dan onder mannen. Van de mannelijke beroepsbevolking was 3,5 procent werkloos tegen 5,5 procent van de vrouwen.

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Meer cijfers staan op de themapagina Arbeid en sociale zekerheid