Inflatie ongewijzigd in maart

• Voedselprijzen meer dan 5 procent hoger dan een jaar geleden
• Nederland laagste inflatie van Europa

In maart is de inflatie net als in februari 2,2 procent. Sinds september 2007 stuwen voedselprijzen de inflatie omhoog. In maart werd dit effect gedrukt door de prijsontwikkeling van kleding. Kleding was zelfs iets goedkoper dan in maart vorig jaar. Dit blijkt uit het consumentenprijsindexcijfer van het CBS.

De Nederlandse inflatie volgens de Europees geharmoniseerde methode (HICP) is in maart licht gedaald ten opzichte van februari. Volgens een raming van Eurostat is de inflatie van de eurozone in maart juist gestegen. Hierdoor loopt het verschil tussen Nederland en de eurozone verder op. Sinds november 2007 heeft Nederland de laagste inflatie van de eurozone.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.

Downloads