Grootste prijsstijging koopwoningen van afgelopen half jaar

De verkochte bestaande koopwoningen waren in februari gemiddeld 4,5 procent duurder dan een jaar eerder. In januari lagen de verkoopprijzen 4,0 procent hoger. De prijsstijging in februari is de grootste van de afgelopen zes maanden.

Alle woningtypen werden duurder. Appartementen stegen in februari met 6,0 procent het meest in prijs. Bij tussenwoningen was de prijsstijging, toch nog altijd 3,6 procent, het kleinst.

In alle provincies waren de koopwoningen duurder dan een jaar eerder. Koophuizen in Noord-Holland en Utrecht stegen ten opzichte van februari 2007 het meest in prijs, die in Flevoland het minst.

Van januari op februari stegen de verkoopprijzen met 0,6 procent. In Limburg en Zeeland daalden de verkoopprijzen, in Groningen en Friesland waren ze nagenoeg gelijk. In de rest van Nederland lagen de prijzen hoger dan een maand eerder.

Er zijn in februari ruim 15 duizend bestaande koopwoningen verkocht. Het aantal woningen dat van eigenaar wisselde was daarmee 4 procent groter dan een jaar eerder. Februari kende dit jaar echter een schrikkeldag en deze viel ook nog eens op vrijdag. Als vrijdag de laatste werkdag van de maand is, worden er gewoonlijk veel transacties geregistreerd. Op vrijdag 29 februari werd zelfs 15 procent van het totaal aantal transacties van de maand in het Kadaster vastgelegd. 

Prijzen van bestaande koopwoningen

Prijzen van bestaande koopwoningen

Meer cijfers staan op de themapagina Prijzen