Opnieuw minder werklozen

In de periode november 2007-januari 2008 waren, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 313 duizend personen werkloos. Dit zijn er duizend minder dan in de periode oktober-december. Het afgelopen halfjaar daalde het aantal werklozen gemiddeld met ongeveer 7 duizend per maand.

In vergelijking met de driemaandsperiode een jaar eerder lag de werkloosheid 66 duizend lager. De werkloosheid is het meest afgenomen onder de 25-44-jarigen. Bijna driekwart van de totale afname zit in deze groep. Ook waren er minder jongeren en 45-plussers werkloos dan een jaar eerder. Bij vrouwen was de afname van de werkloosheid het afgelopen jaar groter dan onder mannen. De meeste werklozen zijn nog wel vrouw.

In de periode november-januari was gemiddeld 4,0 procent van de beroepsbevolking werkloos. Een jaar eerder was dit nog 5,0 procent. Het werkloosheidspercentage onder vrouwen lag hoger dan onder mannen. Van de mannelijke beroepsbevolking was 3,2 procent werkloos, tegen 5,1 procent van de vrouwen.

De seizoengecorrigeerde werkloosheid vertoont al ongeveer tweeënhalf jaar een dalende lijn. In die periode is het aantal werklozen met circa 180 duizend afgenomen. De werkloosheid daalde over de gehele linie.

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Meer cijfers staan op de themapagina Arbeid en sociale zekerheid.