Detailhandelsomzet bijna 4 procent hoger

In november 2007 realiseerden de ondernemers in de detailhandel bijna 4 procent meer omzet dan een jaar eerder. De verkochte artikelen waren ruim 1 procent duurder dan in november 2006. Het omzetvolume groeide met ruim 2 procent.

De gunstige samenstelling van de koopdagen heeft de omzetgroei positief beïnvloed. November 2007 telde een vrijdag meer en een woensdag minder dan november 2006. Na een globale correctie hiervoor komt de groei van de detailhandelsomzet in november uit op bijna 3 procent. Deze groei is wat lager dan gemiddeld in de eerste tien maanden van 2007. In 2006 was er nog sprake van een omzetstijging van ruim 5 procent.

In november 2007 deden de foodwinkels de beste zaken. Zij boekten een omzetstijging van ruim 8 procent. Dit kwam geheel voor rekening van de supermarkten, die bijna 10 procent meer omzet behaalden dan in november 2006. Het omzetvolume in de supermarkten was 7,0 procent groter. Ook de prijzen waren hoger dan een jaar eerder.

De non-foodsector deed minder goede zaken. Hier werd slechts een fractie meer omgezet dan een jaar eerder. Dit komt voor rekening van de hogere prijzen. Het omzetvolume bleef nagenoeg gelijk.

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Handel en Horeca