Omzetgroei industrie door hogere prijzen

De industrie heeft in november 8 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Deze toename is volledig toe te schrijven aan de hogere afzetprijzen.

In vrijwel alle branches van de industrie was de omzet hoger. De omzetgroei was in de voedings- en genotmiddelenindustrie en de aardolie- en chemische industrie met 12 respectievelijk 11 procent het grootst. In de textielindustrie daarentegen was de omzet 5 procent lager dan in november 2006.

Het is de vierde maand op rij dat de omzetgroei in eigen land hoger is dan de groei van de omzet in het buitenland. In het binnenland realiseerde de industrie 10 procent meer omzet. Hier deed de aardolie- en chemische industrie het goed met een omzettoename van 19 procent. Op de exportmarkt boekte de industrie 7 procent meer omzet. De voedings- en genotmiddelenindustrie kende daar met 14 procent weer de grootste omzettoename.

Omzet industrie

Omzet industrie

Meer cijfers staan op de themapagina industrie en energie