Bijna 340 faillissementen in oktober

In oktober zijn bijna 340 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Daarmee was het aantal uitgesproken faillissementen bijna 4 procent hoger dan in oktober 2006.

Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren. Voor een betere kijk op de ontwikkeling wordt daarom doorgaans gekeken naar de ontwikkeling van het voortschrijdend driemaandsgemiddelde.

Het driemaandsgemiddelde van de faillissementen is voor de tweede achtereenvolgende maand gestegen en kwam in oktober uit op 321. In de zomermaanden veranderde het gemiddelde aantal faillissementen weinig, terwijl het in de anderhalf jaar daarvoor nog gestaag daalde. 

Faillissementen van bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken)

Faillissementen van bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken)

Meer cijfers staan op de themapagina Veiligheid en recht