Werkloosheid verder gedaald

In de periode juli-september 2007 waren, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 333 duizend personen werkloos. Dit zijn er 14 duizend minder dan in de periode juni-augustus van dit jaar. Gemeten over het afgelopen half jaar daalde het aantal werklozen met gemiddeld 7 duizend per maand.

De werkloosheid ligt 79 duizend personen lager dan dezelfde periode vorig jaar. Al twee jaar zijn er iedere driemaandsperiode minder werklozen dan dezelfde periode een jaar eerder.

Met name onder de 25-44-jarigen is de werkloosheid in het afgelopen jaar afgenomen. Ook onder de jongeren en onder de 45-plussers was de werkloosheid lager dan een jaar eerder. Onder mannen is de werkloosheid sterker gedaald dan onder vrouwen.

In de periode juli-september was gemiddeld 4,3 procent van de beroepsbevolking werkloos. Een jaar eerder was dit nog 5,4 procent. Het werkloosheidspercentage onder vrouwen lag duidelijk hoger dan onder mannen. Van de mannelijke beroepsbevolking was 3,4 procent werkloos, tegen 5,4 procent van de vrouwen.

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Werkloosheid verder gedaald

Meer cijfers staan op de themapagina Arbeid en sociale zekerheid.