Omzet supermarkten fors hoger

In augustus 2007 heeft de detailhandel 2,6 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Vooral de supermarkten hebben een fors hogere omzet gerealiseerd. De toename van de omzet komt vooral door een groter volume. De prijsstijgingen waren beperkt. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Foodsector zet flink meer om

De foodsector boekte in augustus van dit jaar 6,6 procent meer omzet dan een jaar eerder. Dat is vooral toe te schrijven aan de supermarkten. Die realiseerden een omzetgroei van 7,2 procent. Ook in augustus vorig jaar boekten de supermarkten een flinke omzettoename. De omzet van de speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen nam met 3,3 procent toe.

De uitkomsten in de foodbranche zijn positief beïnvloed doordat augustus 2007 een gunstigere samenstelling van de koopdagen had dan augustus 2006. Na correctie voor het koopdageneffect resteert nog steeds een duidelijke omzetgroei van ongeveer 4 procent.

Omzet non-foodwinkels nagenoeg gelijk

De omzet van de winkels in non-foodartikelen bleef in augustus nagenoeg gelijk in vergelijking met een jaar eerder. Een aantal branches zoals de textielsupermarkten en de winkels in bovenkleding hadden te maken met omzetverlies.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen.