Afnemende omzetgroei industrie

De industrie heeft in augustus 7 procent meer omgezet dan in augustus vorig jaar. Deze stijging is aanzienlijk minder dan in juli, toen de omzet met 13 procent toenam. De hogere omzet in augustus was voor ongeveer twee derde toe te schrijven aan een grotere afzet en voor het overige deel aan hogere afzetprijzen.

Alle branches van de industrie hebben meer omgezet. De voedings- en genotmiddelenindustrie had met 12 procent de grootste omzettoename. Dit kwam bijna helemaal door de fors hogere afzetprijzen in deze branche.

In het binnenland nam de omzet van de industrie met 9 procent toe. Vooral de metaalindustrie deed het goed met een omzetstijging van 13 procent. Op de buitenlandse markt boekte de industrie 5 procent meer omzet. Hier deed de hout- en bouwmaterialenindustrie het uitstekend met een omzettoename van 18 procent.

In de periode januari tot en met augustus 2007 nam de industriële omzet met 9 procent toe ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Deze omzetontwikkeling is voor bijna driekwart toe te schrijven aan een grotere afzet.

Omzet industrie

Omzet industrie

Meer cijfers staan op de themapagina industrie en energie