Duidelijke groei detailhandelsomzet in juni

In juni 2007 realiseerden de ondernemers in de detailhandel bijna 5 procent meer omzet dan een jaar eerder. De verkochte artikelen waren ruim 1 procent duurder dan in juni 2006, het volume groeide met 3 procent. De ontwikkeling van de verkoop in juni is licht positief beïnvloed door de samenstelling van de koopdagen, die dit jaar gunstiger was dan in juni van vorig jaar.

De omzet van de winkels in de non-foodsector was in juni 6 procent groter dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit in tegenstelling tot de maand mei, toen de omzet slechts een fractie groter was. Vooral winkels in consumentenelektronica deden het goed. Hun omzet was ruim 11 procent hoger dan in juni 2006. Maar ook winkels in bovenkleding deden goede zaken. Zij zagen hun verkoop met 9 procent stijgen, terwijl in mei nog sprake was van een omzetdaling.

De omzet van de winkels in voedings- en genotmiddelen was in juni 2 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Alleen de supermarkten deden goede zaken. Zij zagen hun verkoop met bijna 3 procent stijgen. De speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen zagen hun omzet dalen met bijna één procent.

De in dit bericht gepubliceerde cijfers zijn bijgesteld ten opzichte van het eerder gepubliceerde bericht over de detailhandel in juni van 14 augustus 2007. De bijstellingen zijn een gevolg van nieuwe en meer uitgebreide informatie.

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Handel en Horeca