Omzetgroei industrie blijft iets achter

De Nederlandse industrie heeft in juni 6 procent meer omgezet dan in juni vorig jaar. Deze omzettoename blijft iets achter bij de omzetgroei in april en mei. Hogere afzetprijzen en een grotere afzet hebben ieder voor ongeveer de helft bijgedragen aan de omzetgroei.

In alle branches van de industrie werd meer omgezet. De hout- en bouwmaterialenindustrie kende met 10 procent de sterkste omzettoename. In de negen voorgaande maanden was de metaal telkens de grootste groeier binnen de industrie. 

Op de exportmarkt boekte de industrie nog geen 5 procent meer omzet. Dat is de laagste groei in anderhalf jaar. In het binnenland werd 8 procent meer omgezet. Vooral de metaalindustrie deed het goed met een omzetstijging van 13 procent.

In de eerste helft van 2007 nam de industriële omzet met 8 procent toe ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De omzetontwikkeling op de binnenlandse en buitenlandse markt was vrijwel even groot.

Omzet industrie

Omzet industrie

Meer cijfers staan op de themapagina industrie en energie