Werkloosheid rond de 350 duizend

In de periode april-juni 2007 waren, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 353 duizend personen werkloos. Dit zijn er 4 duizend meer dan in de periode maart-mei van dit jaar. Gemeten over het afgelopen halfjaar daalde het aantal werklozen met gemiddeld 6 duizend per maand.

De werkloosheid lag 61 duizend personen onder het niveau van april-juni 2006. De grootste afname deed zich voor bij de groep 25-44-jarigen. Deze leeftijdsgroep telde in een jaar tijd 53 duizend werklozen minder. Bij de 45-plussers was er een minder grote afname, met 8 duizend personen. Het aantal werkloze jongeren bleef vrijwel gelijk.

Van de totale beroepsbevolking was 4,6 procent werkloos, tegen 5,5 procent in april-juni 2006. Het werkloosheidspercentage onder vrouwen lag met 5,8 procent duidelijk hoger dan onder mannen. Van de mannelijke beroepsbevolking was 3,6 procent werkloos.

De afgelopen twee jaar is de seizoengecorrigeerde werkloosheid vrijwel onafgebroken gedaald. Het percentage consumenten dat denkt dat de werkloosheid zal stijgen is dan ook relatief laag. Afgelopen juni verwachtte slechts 15 procent van de consumenten een stijgende werkloosheid voor de komende twaalf maanden, zo blijkt uit het Consumenten Conjunctuuronderzoek. Twee jaar eerder was dat nog 58 procent.

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Meer cijfers staan op de themapagina Arbeid en sociale zekerheid.