Uitvoervolume 9 procent groter

Het volume van de uitvoer van goederen, na correctie voor werkdageffecten, was in mei 9 procent groter dan in mei 2006. De invoer nam met 7 procent toe. Hiermee was de groei van de uitvoer iets hoger dan gemiddeld in de eerste maanden van 2007. De groei van de invoer was in lijn met die in de eerste maanden van het jaar. De uitvoerprijzen waren 1 procent hoger dan in mei 2006. De invoerprijzen lagen 2 procent hoger dan vorig jaar.

De waarde van de goederenuitvoer was 28,5 miljard euro. Dit is 8 procent meer dan een jaar eerder. De waarde van de invoer was 7 procent hoger en kwam uit op tot 25,9 miljard euro. Hiermee is het handelsoverschot uitgekomen op 2,6 miljard euro. Dit is iets hoger dan vorig jaar mei.

Landen binnen en buiten de Europese Unie droegen in ongeveer gelijke mate bij aan de stijging van de in- en uitvoer. De toename van de uitvoer naar zowel EU-landen als naar niet-EU-landen bedroeg 8 procent. De toename van de invoer bedroeg in beide gevallen 7 procent. In de afgelopen twaalf maanden steeg de invoer uit EU-landen juist meer dan de invoer uit niet-EU-landen.

Uitvoer goederen (volume)

Uitvoer goederen (volume)

Meer cijfers staan op de themapagina Internationale handel.