Omzet detailhandel bijna 2 procent hoger

De ondernemers in de detailhandel realiseerden in mei 2007 bijna 2 procent meer omzet dan een jaar eerder. Het omzetvolume bleef nagenoeg gelijk. De prijzen stegen met bijna 2 procent.

De omzetstijging in mei was beduidend lager dan die in de eerste maanden van dit jaar. In het eerste kwartaal van 2007 zette de detailhandel ruim 5 procent meer om. De lagere omzetstijging hangt samen met de hoge omzet die de detailhandel in mei van vorig jaar boekte.

De omzettoename is grotendeels toe te schrijven aan de omzetstijging van winkels in voedings- en genotmiddelen. Deze winkels zetten ruim 4 procent meer om dan een jaar eerder. Vooral de supermarkten deden goede zaken. Zij zagen hun verkoop met bijna 5 procent stijgen. De speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen moesten het met nauwelijks 1 procent omzetstijging doen.

In tegenstelling tot voorgaande maanden was de omzet van de winkels in de non-foodsector in mei slechts een fractie groter dan in dezelfde periode een jaar eerder. Kledingwinkels zagen de omzet zelfs afnemen, terwijl ze in maart en april van dit jaar nog de grootste omzettoename in de non-foodbranche realiseerden. In mei realiseerden winkels in consumentenelektronica de hoogste groeicijfers. De omzet steeg met bijna 7 procent.

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Handel en horeca

Downloads