Forse omzetgroei dienstensector

De zakelijke dienstverleners kunnen terugkijken op een bijzonder goed eerste kwartaal van 2007. De omzet nam met ruim 11 procent toe vergeleken met het eerste kwartaal van 2006. Het waren vooral de uitzend- en computerservicebedrijven die hun stempel drukten op de omzetgroei. De toenemende bedrijvigheid in de zakelijke dienstverlening zorgde voor veel extra banen waar vooral de uitzendbranche van heeft geprofiteerd. De omzet nam in het eerste kwartaal van dit jaar met 22 procent toe. Het aantal uitzend- en detacheringuren groeide eveneens sterk in deze periode.
Ook de markt van de computerservicebedrijven is in 2007 verder aangetrokken. De omzet nam met bijna 13 procent toe. Door de economische groei investeren bedrijven volop in nieuwe IT en voeren uitgesteld onderhoud uit aan bestaande systemen.

Omzetontwikkeling in zakelijke dienstverlening

Omzetontwikkeling in zakelijke dienstverlening

Meer informatie in de Monitor zakelijke diensten