Hogere investeringen verwacht in industrie

De ondernemers in de industrie gaven in het voorjaar van 2007 aan dat zij verwachten dit jaar flink meer te investeren. De waarde van de in gebruik te nemen investeringen zal naar verwachting 19 procent hoger uitkomen dan in 2006.

De ondernemers in de industrie zijn hiermee flink optimistischer dan in het najaar van 2006. Toen dachten ze nog dat hun investeringen dit jaar 9 procent hoger zouden zijn dan in 2006. Het is overigens niet ongebruikelijk dat de ondernemers hun verwachting na verloop van tijd bijstellen, als zij meer zicht hebben op uitstel, vertraging of juist versnelling van de geplande investeringsprojecten. 

Met de verwachting voor 2007 is er weer sprake van een groei van de investeringen in de industrie. In 2006 werd volgens de ondernemers bijna evenveel geïnvesteerd als een jaar eerder. Over de investeringen in 2007 zijn alle branches in de industrie optimistisch gestemd. De ondernemers in de metaal- en elektrotechnische industrie zijn het meest positief. Zij investeren dit jaar naar verwachting zo’n 35 procent meer dan in 2006. 

Investeringen in de industrie (2007 is verwachting)

Investeringen in de industrie (2007 is verwachting)

Meer cijfers staan op de themapagina Bedrijven