Aandachtswijken

Het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening en Milieubeheer heeft recentelijk veertig aandachtswijken aangewezen. Deze wijken komen in aanmerking voor extra beleidsinspanningen om de leefbaarheid te verbeteren. De aandachtswijken zijn geselecteerd op basis van postcodegebieden (vier cijfers).

Er is geen directe koppeling tussen de wijk- en buurtindeling en postcode. De wijk- en buurtindeling wordt gemaakt door de gemeente op basis van adressen (postcodes met huisnummers). De indeling naar postcodes wordt gemaakt door het postbedrijf. De betreffende gemeente kan u over de precieze begrenzing van wijken en buurten informeren. Identieke postcodes kunnen in meerdere buurten voorkomen. In één buurt kunnen ook verschillende postcodes voorkomen.

In de huidige publicatie hebben wij getracht de beste overeenkomst te vinden tussen de genoemde aandachtswijken en de wijk- en buurtindeling. Voor een groot aantal wijken/buurten is dit mogelijk. Voor een klein aantal wijken/buurten komt de wijk- en buurtindeling niet geheel overeen met de afbakening van de aandachtswijken.