Industrie verwacht meer te investeren

In het najaar van 2006 gaven de ondernemers in de industrie aan dat zij dit jaar 3 procent meer verwachten te investeren. Dit zou dan het tweede jaar met hogere investeringen worden.

De ondernemers in de industrie waren in het najaar wel aanzienlijk minder optimistisch over de verwachte investeringen in 2006 dan in het afgelopen voorjaar. Toen verwachtten zij nog 14 procent meer investeringen dan in 2005. Het is overigens niet ongebruikelijk dat de ondernemers hun verwachting in de loop van het jaar bijstellen, als zij meer zicht hebben op uitstel, vertraging of juist versnelling van de geplande investeringsprojecten.

Over de investeringen in 2007 zijn de ondernemers in vrijwel alle industriebranches optimistisch gestemd. Zij verwachten 9 procent meer te investeren dan in 2006. Vooral de ondernemers in de chemische industrie zijn optimistisch over 2007. Zij investeren dan naar verwachting ongeveer 29 procent meer dan in 2006. De ondernemers in de voedings- en genotmiddelenindustrie verwachten voor 2007 een daling van de investeringen. 

Investeringen in de industrie (2006 en 2007 zijn verwachtingen)

Investeringen in de industrie

Meer cijfers staan op de themapagina Bedrijven.