Omzet detailhandel hoger

De detailhandel behaalde in september 5 procent meer omzet dan een jaar eerder. In de foodsector was de toename iets groter dan in de non-foodsector. De door de detailhandel verkochte artikelen waren bijna 2 procent duurder dan in september 2005. Vooral de winkels in de foodsector rekenden hogere prijzen.

Supermarkten boekten in september ruim 6 procent meer omzet, speciaalzaken in de foodsector bijna 3 procent. In de non-foodsector realiseerden vooral woninginrichters, winkels in consumentenelektronica en doe-het-zelfwinkels fors hogere omzetten dan in dezelfde maand van 2005.

Ook in het derde kwartaal was de omzetgroei hoog, al bleef de groei wel iets achter bij die in het tweede kwartaal. Na drie jaar van dalingen nam de omzet van de detailhandel in de eerste drie kwartalen van 2006 sterk toe.

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel

Meer cijfers staan op de themapagina Detailhandel en groothandel.