Universiteit Maastricht en CBS ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de Universiteit Maastricht (UM) gaan nauwer samenwerken op het gebied van bijzondere leerstoelen, detachering van medewerkers, stages en het gebruik van statistische data en voorzieningen. Dat is vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst die Directeur Generaal van de Statistiek Gosse van der Veen en collegevoorzitter Jo Ritzen op 14 november ondertekenen.

De overeenkomst bezegelt een samenwerking die al jaren naar beider tevredenheid verloopt, zo stellen de ondertekenaars. Deze intentieverklaring maakt de organisatie van nieuwe initiatieven makkelijker. Voor het CBS betekent het een kwaliteitsimpuls voor het onderzoek en voor de UM is het een volgende stap in haar regionale verankering. Voor de medewerkers van beide instellingen biedt het meer carrière­perspectieven en onderzoeksmogelijkheden.

Voorbeelden van de huidige samenwerking liggen op het terrein van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, dynamiek op de arbeidsmarkt en de sociaal-economische levensloop. De overeenkomst geldt voor vijf jaar. Uiterlijk in het laatste jaar evalueren de partners of de samenwerking heeft beantwoord aan de bedoelingen en of zij de samenwerking op dezelfde wijze willen voortzetten.