Groot optimisme onder zakelijke dienstverleners

Een meerderheid van de ondernemers in de zakelijke dienstverlening verwacht in het vierde kwartaal van 2006 meer orders te ontvangen en een hogere omzet te boeken. Het percentage optimisten onder de ondernemers in de zakelijke dienstverlening is toegenomen ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

De zakelijke dienstverleners gaven in het vierde kwartaal van 2006 aan dat de ontvangen orders en omzet in het derde kwartaal zijn toegenomen. Per saldo beoordeelt een meerderheid van de ondernemers de ontvangst van de orders, gelet op de tijd van het jaar, als “goed”.

Over de ontwikkeling van de werkgelegenheid in hun branche zijn de ondernemers in de zakelijke dienstverlening zeer positief gestemd. Van de zakelijke dienstverleners verwacht 37 procent in het vierde kwartaal van 2006 meer mensen in dienst te nemen. Slechts 5 procent van de ondernemers verwacht de personeelsomvang te verminderen. Vooral in de computerbranche geven ondernemers aan dat zij een tekort aan arbeidskrachten ervaren.

Het oordeel van de ondernemers in de zakelijke dienstverlening over het algemeen economisch klimaat verbeterde opnieuw. De indicator bereikte de hoogste waarde sinds het begin van de reeks in het eerste kwartaal van 2003.

De conjunctuurtest in de zakelijke dienstverlening peilt op kwartaalbasis de stemming van ondernemers in een drietal branches: leasebedrijven, computerservicebureaus en overige zakelijke dienstverlening (waaronder uitzendbranche, reclamebureaus, schoonmaakbranche, ingenieursbureaus en accountants- en administratiekantoren).

Oordeel orderontvangst zakelijke dienstverlening

Oordeel orderontvangst zakelijke dienstverlening