Uitvoer goederen opnieuw flink hoger

In april was het uitvoervolume van goederen, na correctie voor werkdageffecten, 8 procent groter dan in april 2005. Het groeitempo was hiermee iets hoger dan in het eerste kwartaal van 2006 en ook iets hoger dan gemiddeld in 2005.

Het volume van de ingevoerde goederen was in april 9 procent groter dan een jaar eerder. De volumegroei van de invoer was in april vrijwel gelijk aan die in het eerste kwartaal en beduidend hoger dan gemiddeld in 2005.

De waarde van de uitgevoerde goederen in april bedroeg 24,8 miljard euro. Dat is 8 procent meer dan in april 2005. De waarde van de invoer kwam 9 procent hoger uit en bedroeg 22,0 miljard euro. Het handelsoverschot was 2,8 miljard euro. De in- en uitvoerprijzen waren ongeveer 5 procent hoger dan een jaar eerder. Verder telde april in 2006 twee werkdagen minder dan in 2005. Het effect hiervan was ook circa 5 procent.

Net als in voorgaande maanden steeg in april de waarde van de buitenlandse handel met niet-EU-landen meer dan met landen binnen de EU. Van de onderscheiden goederencategorieën nam de handel in minerale brandstoffen het sterkst toe.

Uitvoer goederen (volume)

Uitvoer goederen (volume)

Meer cijfers over buitenlandse handel