Werkloosheid blijft dalen

Er waren in de periode maart-mei van dit jaar gemiddeld 430 duizend mensen werkloos. Dit komt overeen met 5,8 procent van de beroepsbevolking. In 2003 lag de werkloosheid voor het laatst onder de 6 procent.

Gecorrigeerd voor seizoeninvloeden kwam de werkloosheid in de periode maart-mei 2006 uit op 418 duizend personen. Dit waren er 10 duizend minder dan in de periode februari-april 2006. De daling van de werkloosheid houdt daarmee aan. Na de periode juli-september 2005 is het aantal werklozen met bijna 70 duizend personen gedaald. De daling komt na een periode waarin de werkloosheid vrijwel stabiel bleef.

Ten opzichte van een jaar eerder waren er in de periode maart-mei 71 duizend werklozen minder. In alle onderscheiden leeftijdscategorieën was de werkloosheid lager dan een jaar eerder, maar de afname was relatief het grootst bij de jongeren.

De werkloosheid onder mannen nam het afgelopen jaar flink af. In de periode maart-mei 2006 waren er gemiddeld 204 duizend mannen werkloos. Dit zijn er 44 duizend minder dan een jaar eerder. Ook onder vrouwen daalde de werkloosheid. De afname was echter minder fors dan bij de mannen.

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd

Werkloosheid, seizoengecorrigeerd