Opnieuw hogere omzet voor detailhandel

In april 2006 heeft de detailhandel 5,0 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Vooral de winkels in de non-foodsector hebben flink meer omzet behaald. De omzet van de detailhandel zit sinds de tweede helft van 2005 in de lift. Daarvoor had de detailhandel tweeënhalf jaar met voornamelijk omzetverliezen te maken. De prijzen in de detailhandel lagen in april 0,4 procent hoger dan een jaar eerder. Het omzetvolume was 4,6 procent hoger. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS.

Weer forse omzetstijging non-food

De winkels in de non-foodsector blijven het goed doen. In april realiseerden zij 6,6 procent meer omzet dan in april 2005. De prijzen waren iets lager dan een jaar eerder, het omzetvolume was 6,9 procent hoger.

Vrijwel alle onderscheiden branches in de non-foodsector hadden meer omzet. De winkels in woninginrichting sprongen er boven uit met een omzetstijging van ruim 9 procent. Ook winkels in huishoudelijke artikelen en consumentenelektronica behaalden flink meer omzet.

De winkels in voedings- en genotmiddelen behaalden in april 2,5 procent meer omzet dan een jaar eerder. Dat komt vooral door een prijsstijging van 1,5 procent. Het omzetvolume was 0,9 procent hoger.

Herstel omzet zet door

De omzet van de detailhandel is voor de negende maand op rij hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Zo’n lange periode met omzetstijgingen is sinds begin 2003 niet meer voorgekomen.

De PDF bevat het volledige persbericht inclusief tabellen.