Detailhandel boekt meer omzet in april

De winkeliers in de detailhandel boekten in april 5,0 procent meer omzet dan in april 2005. Het was de negende achtereenvolgende maand waarin de detailhandelsomzet hoger uitkwam dan in dezelfde maand een jaar eerder. De prijzen lagen in april iets hoger dan een jaar eerder, het omzetvolume was 4,6 procent groter.

Vooral de winkeliers in de non-foodbranches van de detailhandel deden in april 2006 goede zaken. Hun omzet lag 6,6 procent boven het niveau van een jaar eerder. Non-foodartikelen waren iets goedkoper dan in april 2005.

De omzetontwikkeling van de levensmiddelenbranche bleef in april achter bij die van de non-foodbranches in de detailhandel. Deze winkeliers realiseerden 2,5 procent meer omzet dan een jaar eerder. Levensmiddelen zijn ten opzichte van april 2005 1,5 procent duurder geworden.

De voor prijsverandering gecorrigeerde omzetontwikkeling van de winkels in de detailhandel geeft een eerste indicatie van de volumeontwikkeling van de consumptieve bestedingen door huishoudens. Ongeveer eenderde van de binnenlandse consumptieve bestedingen bestaat uit goederen die hoofdzakelijk bij winkels in de detailhandel gekocht worden.

Omzet detailhandel

Omzet detailhandel