Zakelijke dienstverleners steeds optimistischer

De ondernemers in de zakelijke dienstverlening verwachten in het tweede kwartaal van 2006 meer orders en een hogere omzet. Het percentage optimisten is per saldo verder toegenomen en heeft de hoogste stand sinds april 1998 bereikt.

De conjunctuurtest in de zakelijke dienstverlening betreft een kwartaalonderzoek bij drie branches: leasebedrijven, computerservicebureaus en overige zakelijke dienstverlening (waaronder uitzendbranche, reclamebureaus, schoonmaakbranche, ingenieursbureaus en accountants- en administratiekantoren).

De zakelijke dienstverleners zijn sinds juli 1998 niet zo positief geweest over de werkgelegenheidsontwikkeling in hun branche. Van de zakelijke dienstverleners wil 42 procent in het tweede kwartaal van 2006 meer mensen in dienst nemen. Slechts 5 procent van ondernemers verwacht de personeelsomvang te verminderen.

Oordeel orderontvangst zakelijke dienstverlening
Oordeel orderontvangst zakelijke dienstverlening