Zakelijke dienstverleners optimistisch over eerste kwartaal 2006

De ondernemers in de zakelijke dienstverlening verwachten in het eerste kwartaal van 2006 een verdere stijging van omzet en orders. Ruim 40 procent van de ondernemers verwacht een toename van omzet en orders, vrijwel evenveel als in het vierde kwartaal van 2005.

De conjunctuurtest in de zakelijke dienstverlening betreft een kwartaalonderzoek bij drie branches: leasebedrijven, computerservicebureaus en overige zakelijke dienstverlening (waaronder uitzendbranche, reclamebureaus, schoonmaakbranche, ingenieursbureaus en accountants- en administratiekantoren).

De zakelijke dienstverleners zijn sinds oktober 1998 niet zo positief geweest over de werkgelegenheidsontwikkeling in hun branche. Zo’n 39 procent van de zakelijke dienstverleners wil in het eerste kwartaal van 2006 meer mensen in dienst nemen. Slechts een op de tien ondernemers verwacht de personeelsomvang te verminderen. De zakelijke dienstverleners zijn al vijf kwartalen op rij positief over de ontwikkeling van de werkgelegenheid in hun branche.

Eenderde van de zakelijke dienstverleners verwacht in het eerste kwartaal de tarieven te verhogen. Dit is veruit het hoogste percentage sinds drie jaar. 

Oordeel orderontvangst zakelijke dienstverlening

Oordeel orderontvangst zakelijke dienstverlening