Uitvoervolume goederen groter in oktober

Het uitvoervolume van goederen was in oktober 5 procent groter dan in oktober 2004. Het groeitempo van het uitvoervolume lag in de afgelopen vier maanden gemiddeld twee procent lager dan in het eerste halfjaar. In de eerste tien maanden van 2005 was het uitvoervolume, werkdaggecorrigeerd, gemiddeld 6 procent groter dan in dezelfde periode een jaar eerder. In 2004 lag dit volume van de goederenuitvoer ruim 8 procent boven dat in 2003. De uitvoerprijzen waren 3 procent hoger dan een jaar eerder. Oktober 2005 telde evenveel werkdagen als oktober vorig jaar.

De waarde van de uitvoer van goederen was in oktober 8 procent hoger dan een jaar eerder. De uitvoer naar EU-landen was 6 procent hoger dan vorig jaar. De uitvoer naar niet-EU-landen is 14 procent hoger uitgekomen.

Het volume van de ingevoerde goederen was in oktober 7 procent groter dan een jaar eerder. De volumegroei van de invoer was in de afgelopen vier maanden juist gemiddeld bijna 2 procent hoger dan in het eerste halfjaar.

De invoerprijzen waren 3 procent hoger dan in oktober vorig jaar. De waarde van de invoer van goederen was in oktober 11 procent hoger dan een jaar eerder. De invoer uit EU-landen kwam 6 procent hoger uit dan vorig jaar. De invoer uit landen buiten de Europese Unie was 16 procent hoger.

Uitvoer goederen

Uitvoer goederen